top of page

Dravers over de Kale Duinen...

Ik had zondag 29-10-2017 een primeurtje om tijdens mijn eerste echte paarden/ruiter-shoot onder anderen kennis te maken met Pauline die in juni jl is getrouwd. Op die bijzondere dag zijn er trouwfoto's met paarden gemaakt, maar ipv de jurk daarna 'voor eeuwig' ergens in een kast weg te hangen mocht hij op deze speciale dag in de Kale Duinen van Appelscha opnieuw met Pauline in de Spotlights.

Bijgaand een sfeerimpressie van deze sportieve dag waar jong en oud, met of zonder paard, zich kon uitleven.

...

Foto's Hinke Veenstra ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Asser Courant; Even leek het erop dat de Autumn Desert Trail na zes succesvolle edities in voorgaande jaren niet door zou gaan in 2017. Staatsbosbeheer kreeg de organisatie niet rond. Hippisch Drenthe bood aan om een groot deel van de organisatorische taken voor haar rekening te nemen en heeft sindsdien hard gewerkt om de Autumn Desert Trail op poten te zetten. Met succes zo bleek, want binnen drie weken waren alle kaarten verkocht. Op zaterdag en zonden profiteren honderden ruiters van de mogelijkheid om een keer per jaar buiten de vaste ruiterroutes te mogen Zaterdagmorgen waren de eerste ruiters op de zandvlaktes.

Zand los houden

‘Wij zijn dan ook ontzettend blij dat Hippisch Drenthe voor ons in de bres sprong’, zegt Corné Joziasse, boswachter van Staatsbosbeheer in het Drents-Friese Wold. ‘De trail is zo populair dat er elk jaar meer deelnemers bijkomen.’ Tijdens de eerste editie draafden er ongeveer 400 ruiters over de Kale Duinen. Het evenement werd toen nog gehouden op één dag. Staatbosbeheer had de populariteit meteen door en hield het herfstevenement tweedaags moest worden met als resultaat dat het deelnemersaantal met zo’n 200 ruiters steeg. Dit jaar kwamen er nog eens 120 nieuwe ruiters bij. ‘Daar zijn wij erg blij mee’, zegt Joziasse over het paardenspektakel in Appelscha. Het is niet alleen een schitterend gezicht. Staatsbosbeheer houdt de trail om het zand los te houden, zodat de wind de rest kan doen en het gebied niet dichtgroeit. ‘Anders hadden we het met machines moeten doen. Daar gaat veel werk in zitten’, vertelt de boswachter.

Autumn Desert Trail Desert Trail in Kale Duinen

bottom of page